Linux 2017: Great power means great responsibility


The 2016The Linux έκλεισε αισίως τα 25 ζωής. Άρχισε, σαν ένα project για φοιτητές και υπάρχει παντού: από smartphones, υπερυπολογιστές, web servers and in cloud boxes, μέχρι και στα τελευταία έξυπνα αυτοκίνητα.

Even the exception, the end user, moves to Linux, if one thinks that the Android είναι σήμερα το πιο δημοφιλές σύστημα για κινητές συσκευές. Επιπλέον, τα Chromebook are becoming more and more popular.

Even the traditional ones Linux Desktops As the Arch, Debian, Fedora, openSUSE, MintAnd Ubuntu φαίνεται τελικά να κερδίζουν έδαφος. Φυσικά το μερίδιο αγοράς του Linux desktop είναι ακόμα πολύ μικρό σε σχέση με άλλα λειτουργικά συστήματα αν και πάντα υπήρχαν χρήστες του Linux.Linux

On the other hand, almost all web pages and too many Software-as-a-Service (SaaS) run on with this particular operating system.

Even the Microsoft finally turned to the penguin, after he became an official member last year Linux Foundation.

So, with everything that happens last, why worry?

Επειδή τώρα κάθε hacker ο οποίος είναι πραγματικά hacker και όχι μόνο κάποιο script-kiddie μπορεί να χτυπήσει το Linux like open-source, κυνηγώντας τρωτά σημεία.

Its leader open-source community Eric S. Raymond επεσήμανε πριν από χρόνια στο Linus’s Law, ότι: “έχοντας αρκετά μάτια τα bugs δεν θα υπάρχουν” σε ελεύθερη μετάφραση του “Given enough eyeballs all bugs are shallow ”. Αυτή είναι μία από τις βασικές έννοιες που έκανε το open source λειτουργικό να έχει την επιτυχία που έχει σήμερα καθώς ενδυναμώνει το λογισμικό του ανοιχτού κώδικα.

But it works only if there are enough eyes looking for bugs to correct the code. The estimates of the number of errors per thousand lines of code (KLOC) κυμαίνεται από 15 έως 50 λάθη ανά KLOC και σε τρεις αν ο κώδικας έχει ελεγχθεί και δοκιμαστεί πολύ αυστηρά. Ο πυρήνας του Linux και μόνο έρχεται σήμερα με πάνω από 16 εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Κάντε τον λογαριασμό….

The 2016 και μόνο είδαμε δύο μεγάλα κενά ασφαλείας του Linux να σκάνε πριν διορθωθούν. Τα κενά αυτά ήταν στο LUKS disk encryption and Dirty Cow, ένα πρόβλημα στο Linux memory. Υπήρχαν και άλλα λιγότερο σημαντικά σφάλματα του LinuxThe 2016, αλλά προς τιμήν των προγραμματιστών, τα προβλήματα αυτά επιδιορθώθηκαν σχεδόν μόλις εμφανίστηκαν.

Στον καθορισμό των προβλημάτων στον κώδικά του, το Linux έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, και η υποστήριξη που παρέχεται είναι πολύ ανώτερη και πολύ πιο άμεση από αυτή της AppleOf Microsoft, or any other closed source software vendor.

But let's make the bills:

Υπάρχουν τουλάχιστον 3.000 bugs που θα πρέπει να ανακαλυφθούν και να επιδιορθωθούν…

Βέβαια υπάρχουν και κορυφαίοι προγραμματιστές ασφάλειας του Linux που είναι επιφορτισμένοι με το κυνήγι αυτών των σφαλμάτων. Υπάρχουν και οδηγίες για το πώς να αναφέρετε τα σφάλματα όταν τα βρείτε. Αλλά δεν υπάρχουν ποτέ αρκετοί προγραμματιστές για να διορθώσουν ακόμα και τα αναφερόμενα σφάλματα.

Ένας από τους ηγέτες του Linux ο Jon “Maddog” Hall παρατήρησε πριν από μερικά χρόνια :

"Some people argue that Free Software has unlimited resources but every product or project is limited in resources one way or another. The number of people who can work in free software is limited to the people who have the ability, time and willingness to contribute. ”

Όταν έγραψε ότι το 2009, ότι πολλοί χρήστες του λειτουργικού είναι και προγραμματιστές, μπορεί να ήταν αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Ναι, πολλοί προγραμματιστές χρησιμοποιούν το λειτουργικό, αλλά υπάρχουν και εκατοντάδες εκατομμύρια “χρήστες” που δεν θα μπορούσαν να πουν τη διαφορά μεταξύ της Java and JavaScript, πόσο μάλλον να καθορίσουν ένα σφάλμα.

Την ίδια στιγμή, οι hackers έχουν μεγαλύτερα κίνητρα από ποτέ να σπάσουν το open source λειτουργικό. Ο Ιρλανδός προγραμματιστής Donncha O’Cearbhaill, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα δύο σφάλματα στο Ubuntu desktop Reported, that they made him an offer of $ 10.000 from a malware company.

"These financial incentives only increase when software becomes more secure and bugs are harder to detect," he said.

Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω το δημοφιλές open source λειτουργικό έχει αποκτήσει μεγάλη δύναμη. Και επειδή η μεγάλη δύναμη εμπεριέχει και μεγάλη ευθύνη οι προγραμματιστές θα πρέπει να την αναλάβουν για να διατηρηθεί η ασφάλειά του.

Η ιδέα της δημοσίευσης προήλθε από το ZDNet και το άρθρο του Steven J. Vaughan-Nichols


Read them Technology News from all over the world, with the validity of iGuRu.gr

Follow us on Google News iGuRu.gr at Google news