Kaspersky Lab: the main threats to Europe


Η Kaspersky Lab διοργάνωσε το ετήσιο συνέδριο Cyber Security Weekend στη Μάλτα, από τις 20 έως τις 23 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ειδικοί της εταιρείας, προσκεκλημένοι ομιλητές από την Αστυνομία της Ολλανδίας, δημοσιογράφοι αλλά και επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και από το Ισραήλ και τη Νότια Αφρική. Φέτος, ένα από τα βασικά θέματα του συνεδρίου ήταν τα προγράμματα ransomware – μια απειλή που θέτει σοβαρούς κινδύνους στα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα τόσο καταναλωτών όσο και επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται στις ανάγκες ασφάλειας του τομέα της Πληροφορικής για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Her experts Kaspersky Lab πραγματοποίησαν επίσης μια επισκόπηση των τρεχουσών ψηφιακών απειλών και τάσεων στον τομέα της ασφάλειας, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, και συζήτησαν τους βασικούς απειλητικούς φορείς που επηρεάζουν την περιοχή.Kaspersky

H ανάλυση της Kaspersky Lab αναφορικά με τις απειλές που αντιμετώπισε ο τομέας της Πληροφορικής κατά το τρίτο τρίμηνο του 2016 δείχνει ότι στην Ευρώπη το 33% των χρηστών είχε αντιμετωπίσει περιστατικά ασφάλειας που σχετίζονται με τοπικά δίκτυα και αφαιρούμενα μέσα και το 15% έχει αντιμετωπίσει διαδικτυακές απειλές.

The statistics from in cloud its service Kaspersky (υπηρεσία Kaspersky Security Network) για την περίοδο Ιούλιο – Σεπτέμβριο 2016 δείχνουν ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο αριθμό χρηστών που έχουν επηρεαστεί από τοπικές απειλές (57,9%), ακολουθούμενη από το Ισραήλ (38,5%), τη Σερβία και την Ελλάδα (37,6% ) και τη Νότια Αφρική (36%). Ο μεγαλύτερος αριθμός περιστατικών που σχετίζονται με διαδικτυακές απειλές αναφέρθηκαν στη Σλοβενία (23,9% των χρηστών του KSN) και την Ουκρανία (21,8%), ακολουθούμενες από την Ισπανία και την Ελλάδα. Η Ολλανδία, η Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Τσεχία έχουν κάπως χαμηλότερα επίπεδα απειλών: 7-10% των χρηστών επηρεάστηκε από online απειλές στις χώρες αυτές.

 "Digital threats are evolving alongside technology and affecting all areas of personal and business experience. In addition to the fact that it simply multiplies rapidly, malware is also becoming more and more sophisticated, causing more damage. The programms ransomware is developing very quickly and is one of the main ongoing threats facing the IT sector. Our research shows that 40% of users today pay ransom when their data is encrypted, which only serves to satisfy digital criminals, εξηγεί ο Marco Preuss, Director της Παγκόσμιας Ομάδας Έρευνας και Ανάλυσης για την Ευρώπη της Kaspersky Lab.

«Επίσης, νέοι κίνδυνοι, εμπνευσμένοι από το Internet of Things, εμφανίζονται στον ορίζοντα. Έχουμε ήδη δει πώς οι «έξυπνες» τηλεοράσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκοπεία των ιδιοκτητών τους και πώς μια «έξυπνη» πόρτα μπορεί να ξεκλειδωθεί για μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Είναι επιτακτική ανάγκη να προετοιμαστούμε τόσο για τους τρέχοντες όσο και τους μελλοντικούς κινδύνους που προκύπτουν από τις νέες αυτές συσκευές».

Το 2015 και στις αρχές του 2016The Kaspersky Lab κατέγραψε πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφιακά περιστατικά στα οποία εμπλέκονταν προγράμματα ransomware, πολλά από τα οποία έχουν προσελκύσει μια ευρεία δημόσια ανταπόκριση. Σε σύγκριση με την περίοδο 2014-2015, ο αριθμός των επιθέσεων με προγράμματα ransomware στον επιχειρηματικό τομέα six times.

Her experts Kaspersky Lab αναμένουν ότι με την αυξανόμενη χρήση των προγραμμάτων ransomware από ψηφιακούς εγκληματίες, αυτός ο τύπος κακόβουλου λογισμικού θα μπορούσε ακόμη και να ξεπεράσει τα τραπεζικά Trojans.

According to Corporate IT Security Risks Research που πραγματοποιήθηκε το 2016, το 20% των επιχειρήσεων παγκοσμίως έχει αντιμετωπίσει τουλάχιστον μία επίθεση με πρόγραμμα ransomware during the last 12 months.

In Europe, this problem seems to be even more prevalent with 28% of companies experiencing a threat.

Όσο για τη Νότια Αφρική, το ποσοστό εδώ είναι ελαφρώς χαμηλότερο, αγγίζοντας το 19%. Το ransomware δεν περιορίζεται μόνο σε χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά έχει επίσης αναπτυχθεί και για mobile devices πλατφόρμες. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 εντοπίστηκαν 83.048 κακόβουλα πακέτα εγκατάστασης που αναπτύχθηκαν για φορητές συσκευές.threat-landscape-infographics

Για να βοηθήσει ακόμη περισσότερες εταιρείες να μειώσουν τον κίνδυνο «μόλυνσης» από προγράμματα ransomwareThe Kaspersky Lab έχει κυκλοφορήσει ένα δωρεάν Anti-Ransomware Business tool, σε συνδυασμό με ειδικά anti-ransomware χαρακτηριστικά στις βασικές λύσεις της. Επιπλέον, η Kaspersky Lab In cooperation with Europol, την Αστυνομία της Ολλανδίας και την Intel Security έχει ξεκινήσει την πρωτοβουλία «No More Ransom», έναν ιστότοπο (www.nomoreransom.org) με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους των ransomware προγραμμάτων και την παροχή βοήθειας στα θύματα ώστε να ανακτήσουν τα δεδομένα τους χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν λύτρα στους ψηφιακούς εγκληματίες. Μεταξύ των μελών του είναι και 14 διωκτικές αρχές διαφόρων χωρών.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του ψηφιακού εγκλήματος και των ransomware προγραμμάτων ιδιαιτέρως, αλλά μπορούμε να επιτύχουμε μόνο ενώνοντας τις δυνάμεις μας με άλλες διωκτικές αρχές και εταιρείες ψηφιακής ασφάλειας. Το ψηφιακό έγκλημα είναι παγκόσμιο, δεν γνωρίζει όρια ή σύνορα, οπότε χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη συνεργασία αυτή. Μαζί, τόσο με την πρωτοβουλία «No More Ransom» αλλά και άλλες δραστηριότητες μας, κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να διαταράξουμε τη δραστηριότητα των ψηφιακών εγκληματιών και να επιστρέψουμε τα αρχεία στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, χωρίς να χρειαστεί οι τελευταίοι να καταβάλουν λύτρα. Έχουμε επίσης δεσμευτεί να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ενημερώσουμε τους χρήστες και τους οργανισμούς για το πρόβλημα αυτό, καθώς, δυστυχώς, δεν υπάρχουν εργαλεία αποκρυπτογράφησης για όλους τους διαφορετικούς τύπους των προγραμμάτων ransomware. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας και η προσοχή όταν βρίσκεστε online can substantially contribute to avoiding "contamination", δήλωσε ο Ton Maas, Digital Coordinator της Αστυνομίας της Ολλανδίας.


Read them Technology News from all over the world, with the validity of iGuRu.gr

Follow us on Google News iGuRu.gr at Google news