Microsoft: smart cities start with cars


Microsoft: Πως τα smart cities ή οι έξυπνες πόλεις μπορούν να ξεκινήσουν από τα αυτοκίνητα; Ξεχάστε ό, τι ξέρατε για αυτόνομα αυτοκίνητα για μια στιγμή. Στο μέλλον, αυτό θα είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι του παζλ. Τα πραγματικά χρήματα είναι στα δεδομένα που θα προέρχονται από τα αυτοκίνητα. Φανταστείτε εκατομμύρια συνδεδεμένα οχήματα που τροφοδοτούν με πλούσια δεδομένα έναν κεντρικό server. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση της ροής της κίνησης, για να σας εξοικονομούν χρόνο αποφεύγοντας την κυκλοφορία, την αποφυγή ατυχημάτων, την εξοικονόμηση καυσίμων, για ανεύρεση καλύτερων διαδρομών πλοήγησης, και πολλά άλλα.

In the next decade (or twenty years) there is the possibility that most of us will have a stand-alone car or even an old one that has added new technology.Microsoft

Αυτό που θα συμβεί είναι ότι τα αυτοκίνητα θα πρέπει να συνδεθούν το ένα με ένα άλλο, με τον δρόμο, την υποδομή, ακόμη και πέρα ​​από αυτό, με το Διαδίκτυο των πραγμάτων, το γραφείο και το σπίτι σας. Αυτό είναι το μέλλον που οραματίζεται η Microsoft, ένα μέλλον που θα λειτουργεί στο σύννεφο. Ακόμη και τα παλαιότερα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να συνδεθούν στο in cloud, και όχι μόνο εκείνα που έχουν χαρακτηριστικά αυτο-οδήγησης. Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.

Με ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός η Microsoft she announced Microsoft Wellness Easy, μια πλατφόρμα εντός των οχημάτων η οποία θα παρέχει τα εργαλεία και τους αλγορίθμους στις αυτοκινητοβιομηχανίες για να αναπτύξουν νέες τεχνολογίες, να αναλύσουν δεδομένα και να να βοηθήσουν τους οδηγούς.

Ο Doug Seven, διευθυντής του προγράμματος για το Microsoft Azure, IoT και Microsoft Wellness Easy Vehicle Platform, ανέφερε στο VB ότι η πλατφόρμα είναι σαν να έχεις ένα σύνολο Lego μπλοκ. Η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει σε ηλεκτρονικές πληρωμές από το αυτοκίνητο, ή αναφορές της κυκλοφορίας, ή για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

He gave a really good example.

Ας πούμε ότι κάθεστε στο σπίτι και αναρωτιέστε πότε θα πρέπει να φύγετε για την δουλειά. Η ψηφιακή βοηθός Cortana by laptop σας, θα σας αναφέρει ότι είναι καλύτερα να φύγετε για τη συνάντησή σας στην πόλη. Η ψηφιακή βοηθός θα το ξέρει γιατί θα γνωρίζει αν υπάρχει καθυστέρηση λόγω της κυκλοφορίας. Μπορείτε να αποφασίσετε να καθυστερήσετε λίγο, και όταν μπείτε στο όχημά σας, η Cortana θα σας γνωστοποιήσει ότι είναι αργά, προσφέροντάς σας παράλληλα να κάνετε μια τηλεδιάσκεψη από το αυτοκίνητό σας. Επειδή η ασύρματο συμφόρηση είναι ένα πρόβλημα στην πόλη σας, η Cortana επιλέγει μια διαδρομή που βελτιστοποιεί την ποιότητα της κλήσης.
Τελειώνουν τα καύσιμα, και η Cortana επιλέγει αυτόματα ένα πρατήριο που είναι κατά μήκος της διαδρομής και το έχετε χρησιμοποιήσει παλαιότερα. Εσείς απλά θα οδηγείτε και το bot θα σκέφτεται.

This is different from autonomous driving. It is driven by the data.

Ο Seven της Microsoft έδωσε άλλο ένα παράδειγμα για το πως η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ασφάλεια. Καθώς οδηγείτε, το αυτοκίνητό σας μπορεί να συνδεθεί με το σύννεφο και να αναζητήσει προβλήματα που υπάρχουν στο οδόστρωμα. Δεδομένου ότι πολλά αυτοκίνητα συνδέονται με το σύννεφο, θα ξέρετε ότι μια σκάλα έπεσε από ένα φορτηγό που βρίσκεται λίγα μίλια μπροστά, από τις αναφορές που έχουν αποστείλει άλλα αυτοκίνητα. Έτσι μπορείτε να πάρετε μια διαφορετική διαδρομή, αποφεύγοντας τυχόν προβλήματα οδήγησης.

One of the benefits is that a computer can go and "see" much farther than the driver can see from the data powered by the cloud. Is there ice on a part of the road? an abandoned car? unexpected weather?

This will lead to smarter cities where - according to Seven - all data will be fed into a traffic management system, which will make its information available to drivers. The rich data will help city planners balance load, develop new highways that are self-regulating, or adjust lights in real time. According to Seven, this could be the first step for a smart city that knows about every car on the road, available routes, all traffic incidents, and even top speeds.

Μετά από αυτό, οι έξυπνες πόλεις σύμφωνα με το όραμα της Microsoft θα μπορούσαν να φτιάξουν χώρους στάθμευσης και διάφορα άλλα. Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να φτάνουν περίπου την ίδια ώρα στην δουλειά, που θα είναι ήδη με την θέρμανση ή τον κλιματισμό να λειτουργεί.


Read them Technology News from all over the world, with the validity of iGuRu.gr

Follow us on Google News iGuRu.gr at Google news